Impermanence

IMPERMANENCE

Probabil cu totii stim de fapt ce anume conteaza cu adevarat, dar ne pierdem din cand in cand.

E usor sa ne reamintim atunci cand citim o carte care ne impresioneaza, sau atunci cand ceva marcant are loc in viata noastra; dar e la fel de usor, poate chiar mai usor, sa uitam. Si nu uitam dintr-o alegere, ci dintr-o consecinta inevitabila a rutinei zilnice pe care o traim – unii langa altii, dar deconectati, fiecare preocupat de realitatea sa.

Vrem sa simtim ca facem lucruri importante in viata. Vrem ca altii sa vada ca facem lucruri importante. Privim cum cei din jur isi expun realizarile – materiale, profesionale, relationale, ca pe dovezile unei vieti pe deplin traite.

Ni le expunem și noi — poate pentru că simțim că asta este un standard?
Singura cale de a fi acceptați, admirați, de nerespins?
FARA A PUNE LUCRURILE INTR-O LUMINA SUPERFICIAL DE OPTIMISTA, CLISEICA SAU LIPSITA DE NUANTA, PUTEM SA PRIVIM CU CERTITUDINE CATRE ADEVARUL SCOS LA SUPRAFATA DE ACEASTA PERIOADA VULNERABILA PRIN CARE TRECEM DE UN AN.
ADEVARUL CARE RAMANE NECLINTIT IN FATA TIMPULUI PE CARE NU IL PUTEM CONTROLA, IN FATA TRAGEDIILOR PE CARE NU LE PUTEM PREVEDEA, INDIFERENT IN FATA CONTEXTULUI SOCIAL AL FIECARUIA DINTRE NOI, SI IN FATA OPINIILOR CE NE DIFERENTIAZA: VIATA SE REZUMA LA CONEXIUNEA UMANA.
IN ORICE MOMENT, SI PE ORICE PLAN, NOI SUNTEM RELATIILE PE CARE LE CLADIM CU CEI DIN JUR.
Conexiunea umana este ceea ce ne lipseste cel mai aprig, este ceea ce ne poate reda echilibrul, ceea ce ne poate face bine, precum si rau — fiecare din acestea ne-au fost dovedite.
Exista lucruri care par importante zi de zi, pe urma carora alergam – lucrurile materiale, imaginea noastra pe social media, importanta pe care o acordam pastrarii unei aparente false, admiratia pe care o simtim pentru aparentele false ale celorlalti.
Exista lucruri care ne pasioneaza, ne aduc impliniri si ne ajuta sa ne conturam identitatea. Moda este unul dintre ele. Putem atasa valori hainelor, putem spune ca ne ajuta sa ne exprimam fara cuvinte, ca ne ofera incredere in noi. In fond insa, chiar si prin pasiunile noastre, chiar si prin moda, mai mult sau mai putin trecatoare, cautam, de fapt, legaturi cu altii.
Conexiune umana.
Cu cei care ne impartasesc pasiunile, care ne-ar intelege, ne-ar da incredere si face sa ne iubim pe noi insine. Stilul are putin de-a face cu moda, si mai mult de-a face cu ceea ce alegem sa impartasim cu ceilalti, cu rolul pe care il avem in viata altora, si mai ales cu felul in care ne cunoastem pe noi insine.
Situatiile dificile ilumineaza, intr-o maniera complet lipsita de subtilitate, lucrurile lipsite de valoare eterna. In schimb, descoperim lucrurile care raman neclintite in fata imprevizibilului, de care avem nevoie in esenta, si care sunt adevaratele dovezi ale unei vieti pe deplin traite.
IAR ACESTEA INCAP PE O LISTA FOARTE SCURTA.
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share